Τι έχει παιχτεί με το hacking της CD Projekt Red έως τώρα


Το ransomware δεν είναι κάτι καινουργιο, και με τα σημερινά επίπεδα τηλεργασίας, η ανυσηχία των ειδικών για την ασφάλεια των εταιρείων τους από επιθέσεις που κρυπτογραφούν τα δεδομένα της, backups και αντίμετρα,είναι μερικά από αυτά που τους απασχόλησε ολόκληρο το 2020.

Η CD Project Red τις προάλλες ανακοίνωσε με tweet το ακόλουθο συμβάν.

Αν και οι χάκερ αφήσαν ένα μήνημα αναφέροντας πως όλα έγιναν με “ΕΠΙΚΟ” τρόπο, πως κατάφεραν να έχουν στην κατοχή τους όλο το source code για το Cyberpunk 2077, Witcher 3 με μία ακυκλοφόρητη έκδοση του, του Gwent , και ότι όλοι τους οι σέβερ έχουν κρυπτογραφηθεί.

Θέλουν όμως να διαπραγματευτούν τα online dumps σε διάφορες επαφές της gaming δημοσιογραφίας και σε άλλα pastebins. Σημειώνοντας “πως η εικόνα της εταιρείας θα πιάσει πάτο, κι όλοι θα δούν τον πραγματικό τρόπο που λειτουργείτε”.

Στο περιθώριο των 48 ωρών που δόθηκε, η CDPR είχε ήδη απαντήσει πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης, τα backup είναι πρόσφατα και πλήρη, δεν υπάρχουν στοιχεία για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων νυν και πρώην εργαζομένων τους, με το email του Data Protection Officer σε εμφανές σημείο.

Η καινούρια ανακοίνωση που υποσχέθηκε στους ενδιαφερόμενους δεν ήρθε ως τώρα. Τo Gwent είχε γίνει διαθέσιμoστο 4chan, με το thread να έχει ήδη διαγραφθεί. 

Την επόμενη μέρα ο γνωστός λογαριασμός του @vx-undergound ειδοποίησε το @tomshardware, με πληροφορίες σχετικά με την δημοπρασία του κώδικα που εκλάπη από την CDPR.

Η αρχική δημοπρασία έκανε λόγο για “$1kk”, το οποίο ενώ στην αρχή παρερμηνεύθηκαν ως “$1.000”, ήταν στην ουσία “$1.000.000”, μιας και από αυτό το ποσό ξεκινούσε η δημοπρασία. Ταυτόχρονα, το ποσό για “buy out” έχει οριστεί στα $7.000.000.

Υπήρχαν και dedicated thread που αναφέρουν πως πρόκειται για “αυτοτραυματισμό” της CDPR, θεωρώντας πως η όλη κατάσταση προκλήθηκε από την στάση της ίδιας, μετά τα τελευταία σχόλια και την δισαρέσκεια για το Cyberpunk 2077. Ο έλεγχος θα δείξει. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις ενάντια στην εταιρεία, με την μετοχή της να πέφτει σήμερα στα 269,60$. 

Τυχαίο tag από τα φόρουμ της CD Project Red για τα Honest Expectations του παιχνιδιού, ένα μήνα πρίν την κυκλοφορία. 

 

 

 

Τι έχει παιχτεί με το hacking της CD Projekt Red έως τώρα 1Απάντηση