SteelSeries Glory Story – Η πορεία προς την κορυφή


Στα πλαίσια του εορτασμού των είκοσι χρόνων λειτουργίας της (Changing the game since 2001), η SteelSeries, μοιράζεται μαζί μας την γεμάτη καινοτομίες πορεία της προς την κορυφή της αγοράς των eSports περιφερειακών. Πολλές είναι οι εταιρίες που απαρτίζουν την σημερινή gaming αγορά, λίγες από αυτές όμως μπορούν με σιγουριά να πουν ότι ήταν εκεί από την αρχή και συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας σε αυτό που είναι σήμερα. Η SteelSeries βρίσκεται στο πηδάλιο της ανάπτυξης του gaming εδώ και είκοσι χρόνια, δημιουργώντας καινοτομία πάνω στην καινοτομία πάνω στην καινοτομία.

Από το πρώτο Icemat Mousepad, του οποίου την ιστορία σας είχαμε αφηγηθεί πριν μερικούς μήνες, η SteelSeries συνέχισε την ανοδική της πορεία στην gaming σκηνή με το QCK mousepad, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει σημειώσει τους μεγαλύτερους αριθμούς πωλήσεων από κάθε άλλο ανταγωνιστικό mousepad της ίδιας κατηγορίας, ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια τεμάχια. Όπως μας αναφέρουν τα Innovation Chronicles της SteelSeries, το 2004 εξέτασαν πάνω από 730 επιφάνειες ώστε να καταλήξουν στο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκεύη της πρώτης έκδοσης του QCK.

Ταυτόχρονα, από το 2004, η εταιρεία δούλευε πάνω σε gaming συστήματα ήχου, με την πρώτη της προσπάθεια να είναι το Icemat Audio, το πρώτο headset αποκλειστικά για gaming, σε μια εποχή που το gaming ήταν μια σχετικά niche ενασχόληση ακόμη και δεν είχε πολλούς ακολούθους. Έναν χρόνο αργότερα, η SteelSeries επιστρέφει με το SteelSound 5H, το πρώτο headset με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μικρόφωνο που αμέσως κατάφερε να μαγνητίσει την προσοχή του κοινού και να δώσει τα πατήματα για μελλοντικές δημιουργίες.

SteelSeries Glory Story - Η πορεία προς την κορυφή 1Οι φιλόδοξες πρώτες κινήσεις τις SteelSeries στα gaming headsets επιβραβεύθηκαν από το 2016 κι έπειτα, όταν η σειρά Arctis έγινε η πιο βραβευμένη οικογένεια ακουστικών gaming στην αγορά. Φυσικά αυτό δεν ήταν το τέλος του δρόμου, αφού το 2018 με τα Arctis Pro, ενισχύοντας την ήδη επιτυχημένη φόρμουλα στον ήχο και την άνεση, η SteelSeries μπήκε πρώτη στον χώρο των HiFi gaming headsets. Από το 2019, τα Arctis 1 Wireless, τα budget ασύρματα ακουστικά της SteelSeries είναι το μόνο gaming headset που υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με όλες τις gaming πλατφόρμες.

Ανάλογη πορεία παρατηρούμε και στα gaming ποντίκια της SteelSeries, με το Ikari του 2007 να είναι το πρώτο gaming mouse που υποστηρίζει την αποθήκευση διαφορετικών προφίλ στην συσκευή και όχι στο συνδεδεμένο software, ενώ το Xai του 2008 ήταν το πρώτο που είχε ARM μικροεπεξεργαστή εντός της συσκευής. Το 2009 το WoW Mouse ήταν το πρώτο με πολλαπλά πλήκτρα για χρήση σε MMO (όχι και πολύ τυχαίο το όνομα).

SteelSeries Glory Story - Η πορεία προς την κορυφή 2

Τo Rival 700 του 2015 είχε δυνατότητα δόνησης με haptic feedback, κάτι πρωτόγνωρο στο PC gaming. Το Rival 310 ήταν το πρώτο με σένσορα που επέτρεπε tracking 1:1 σε κάθε επιφάνεια, ενώ το Aerox 3 του 2020 προσφέρει πλήρη προστασία από νερό και σκόνη με την τενχνολογία AquaBarrier.

Σήμερα, τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι ένα staple στην gaming σκηνή και αποτελούν το center piece ενός σωστά δομημένου gaming setup. Φυσικά δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν το SteelKeys 6G του 2006, τα μηχανικά πληκτρολόγια έβρισκαν το μεγαλύτερο κοινό τους στους επαγγελματίες που ήθελαν γρήγορη ανταπόκριση στα πατήματα τους, μιας και δεν υπήρχει dedicated μηχανικό πληκτρολόγιο για gaming χρήση.

SteelSeries Glory Story - Η πορεία προς την κορυφή 3

Από το 2006 μέχρι το ’19 με το Apex Pro που παρέχει παραμετροποιήσιμο travel time στα μηχανικά switches, η SteelSeries βρίσκεται στο προσκήνιο των gaming μηχανικών πληκτρολογίων, ανεβάζοντας τον πήχη και σε αυτόν τον τομέα.

Ακόμα και μετά από την μακροχρόνια πορεία της στην βιομηχανία των περιφερειακών, το όραμα της SteelSeries παραμένει ξεκάθαρο. Μπορεί τα προϊόντα της να έχουν καταφέρει να καταλάβουν κεντρική θέση στο setup οποιουδήποτε gamer, αλλά το κύριο target audience παραμένουν οι eSports παίκτες που στοχεύουν στις υψηλές αποδόσεις. Εξάλλου, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεια στο εορταστικό δελτίο τύπου της προηγούμενης εβδομάδας, οι επαγγελματίες παίκτες έχουν κερδίσει τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα χρησιμοποιώντας SteelSeries, έναντι του ανταγωνισμού. Με αφορμή αυτό, στο αφιέρωμα Glory Story της επόμενης εβδομάδας θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της SteelSeries στον τομέα των eSports. Stay tuned!

SteelSeries Glory Story - Η πορεία προς την κορυφή 4Απάντηση